Activiteiten

Charlie heeft een actief leven.

Zoals elke hond waarschijnlijk gaat hij veel wandelen.
Ik probeer een paar keer per maand een nieuwe locatie te vinden om te wandelen maar die toch interessant is om een jachthond geestelijk bezig te houden.

En natuurlijk veel op vakantie gaan naar bungalowparken, steeds met de hondjes mee, en steeds naar "hondse" locaties voor actieve wandelvakanties.

Penny - Charlie - Siné - Nina

 

Als bondgenoot op de wandeling heb ik nog een 2 jaar oudere Grote Münsterlander, Delsin op Coopers Border (Siné). En ook thuis worden door hen menig spelletjes gespeeld zelfs na een grote wandeling.


En dan zijn er ook nog de vriendinnen Drenten die regelmatig op bezoek komen om te wandelen, trainen en te spelen.

Charlie volgde ook een cursus gehoorzaamheid vanaf zijn puppy-tijd in de hondenschool in De Haan. 
Hij legde zonder problemen zijn sociabiliteitstest af.

En daarna probeerden we op zijn 15 maanden om zijn gehoorzaamheidsbrevet af te leggen. Ze waarschuwden me dat het niet ging lukken met een jonge drent want die zijn te koppig !

Geen probleem voor Charlie. Geslaagd met 90% !

 

Omdat mijn actieve jonge heer nog meer in petto heeft dan enkel jacht, en omdat gehoorzaamheid mij (en hem) niet echt ligt wegens te weinig actief, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe activiteit.
Met mijn vorige honden deed ik agility. Daarom zocht ik ook iets in deze lijn en kwam uit bij Nadac-Hoopers. Dit is agility maar zonder te springen, en op grotere afstand werken. We hebben een workshop hierover gevolgd en hopen binnenkort hiermee van start te gaan.